Sunday 30 March 2008

Edinburgh

Vi har, som ni nog redan vet, varit och halsat pa vara kara vanner i kiltlandet. Vi tog taget fran Piccadilly Station 13.45 i onsdags och anlande i Edinburgh 17.15 i Edinburgh Waverly, dar Ellen motte upp oss. Vi traffade senare Johanna, hennes jobbarkompisar och diverse annat folk pa The Tron dar vi avnjot en Fish & ships (lokal delikatess 1) for att senare hamna pa The Liquid Rooms som ar en indieklubb. Dar dansades en del och dracks en ett par drinkar.
Pa torsdagen, efter att ha vaknat upp pa en dubbelmadrass (som det senare skulle komma fram formodligen huserade en mus! Tack for det!) i Johanna och Ellens svinkalla lagenhet gick jag och kopte frukost pa Tesco. Det blev orange ost, skinka, juice och diverse brod. Ellen jobbade sa vi resterande tre bestamde oss for att kora en biodag pa The Filmhouse. The Orphanage pa eftermiddagen och Possession pa natten. Psykotiskt rysartema! Jag gillade bada filmerna, aven om den senare ar en av de sjukaste filmerna jag nagonsin sett. Lena pallade inte for trycket.

Mellan dessa tva kulturella insupningar hann vi med en annan kultforklarad sak, eller jag ska inte saga vi for det var egentligen bara Lena, men Lena at iaf Haggis (dvs lokal delikatess 2). Jag at Chilli con carne och johanna at enchiladas.

Dag tre (Fredag) spenderades mestadels ute pa stan. Johanna skulle salja sin gitarr och hamta nagot pa jobbet sa vi hangde pa och blev bjudna pa varm choklad, frescato och caramel shortbread (lokal delikatess 3) pa Costa. Vi handlade aven middag pa tesco, som jag och lena skulle bjuda pa till kvallen. Det blev ortmarinerad kyckling med potatisklyftor och tva kalla saser.

Dag fyra (lordag) hann vi med en promenad i solskenet tillsammans med Ellen innan taget gick hem klockan 14.00. Vi skulle byta tag i york denna gangen och vi hade bara atta minuter pa oss att hitta vart vi skulle ga. Vi var lite stressade dar ett tag, men vi klarade oss!

Har kommer lite bilder som bevisare tidigare namnda aktiviteter.







Monday 17 March 2008

Ursakta roran.

Vi bygger om.

Visuella effekter

Har foljer lite bilder sa ni dar hemma kan se hur var nya omgivning ser ut.



Biblioteket, dar vi nu ar medlemmar. Hog status pa det.



















Manchesters svar pa London Eye (Och nej Emil, vi har inte akt i det). Hoger: Manchester Art Gallery dar vi spenderade lite drygt tva timmar i sondags bland victorianska portratt, grekiska gudar och samtida verk. Mycket givande! Lenas favorit var en tavla med ett ansikte med sma helikoptrar pa. Annies var ett laskigt portratt av Sappho (dvs en gammal grekisk poet).

















Vanster: Market Street, huvudgatan i Manchester dar man hittar Marks & Spencers, Debenhams, H&M, HMV etc etc.
Hoger: Var lyxmiddag sahar pa St Patricks Day. Fisk, pasta, tomatsas, broccoli och saft. (fisk, broccoli och saft kostade 1.54 pa tesco.) Det gar inte av for hackor!




















Trots en hart hallen budget har vi bada gjort tva vanvittesaffarer. Annie har kopt en vaska och Lena ett par skor.

Sunday 16 March 2008

Komplettering

Annie har ju redan tagit upp det mesta, men hon utelamnade dock en viktig detalj; vi bor namligen (sjalvklart) i de coolaste kvarteren har i manchester! Vart hostel ligger precis pa hornet (med prickar, inte nat som sticker ut ur pannan) till oldham street dar alla skiv- och secondhandaffarer ligger, helt underbart, for att inte saga rena paradiset for en del!!

Min kara van klippte for ovrigt haret tidigare idag med den medhavda kontorssaxen... Resultatet blev mycket vackert trots att det forsta klippet kanske lamnade en del att onska... Luggen nasta!

Tankte att ni kanske ville se hur vi bor har pa hostelet. Visserligen bor vi numera i ett sexbaddsrum, men var tidigare 4-baddare sag ut som foljer:





Nej, nu ar det dags for annu en kulinarisk lackerhet fran Tesco; ris med sas eller varfor inte PASTA med sas?

Testing, testing: Utelivet i Manchester och nya manniskor.


Lena och Gonzalo som vi delade rum med de forsta natterna. Han var fran Chile och ville fira att han hade blivit antagen till Cambridge. [Pensionarsberattande]. Vi gick ut pa en rad konstiga barer och klubbar forsta fredagen in the city of Joy Division. Britter kan vara sjukt konstiga. Braka inte med nagra steroidpunpade vakter eller sitt pa marken for du kan fa glas i rumpan (det verkar vara ett stort orosmoln har).



Det ar riktigt kul att traffa sa manga nya manniskor! Sjuhundans (for att citeara Lena) roligt! Vi har redan gjort oss bekanta med tva svenska tjejer. Pa bilden: Maria som jobbar i receptionen har pa hostelet. Hon pratar riktig dalmal (hon ar alltsa fran Dalarna om inte det framgar).

Bloggen; En passning till manchesterscenen

Vi har, hor och hapna, skaffat en blogg. En plats for livstecken och sammanfattningar av utlandsbravader. Laget ar for tillfallet stabilt, om an i fel ande av stabilitetsbarometern, men vi jobbar pa det.

Vi knarkar gratis toasts pa hostelet. Aprikosmarmeladen borjar arta sig till succe (engelska tangentbord saknar accenter och diverse andra knappar) och de har antligen fatt tillbaka brodet som heter Medium Brown (vi kallar det for Brown - och menar det!).

Over and out.