Sunday 30 March 2008

Edinburgh

Vi har, som ni nog redan vet, varit och halsat pa vara kara vanner i kiltlandet. Vi tog taget fran Piccadilly Station 13.45 i onsdags och anlande i Edinburgh 17.15 i Edinburgh Waverly, dar Ellen motte upp oss. Vi traffade senare Johanna, hennes jobbarkompisar och diverse annat folk pa The Tron dar vi avnjot en Fish & ships (lokal delikatess 1) for att senare hamna pa The Liquid Rooms som ar en indieklubb. Dar dansades en del och dracks en ett par drinkar.
Pa torsdagen, efter att ha vaknat upp pa en dubbelmadrass (som det senare skulle komma fram formodligen huserade en mus! Tack for det!) i Johanna och Ellens svinkalla lagenhet gick jag och kopte frukost pa Tesco. Det blev orange ost, skinka, juice och diverse brod. Ellen jobbade sa vi resterande tre bestamde oss for att kora en biodag pa The Filmhouse. The Orphanage pa eftermiddagen och Possession pa natten. Psykotiskt rysartema! Jag gillade bada filmerna, aven om den senare ar en av de sjukaste filmerna jag nagonsin sett. Lena pallade inte for trycket.

Mellan dessa tva kulturella insupningar hann vi med en annan kultforklarad sak, eller jag ska inte saga vi for det var egentligen bara Lena, men Lena at iaf Haggis (dvs lokal delikatess 2). Jag at Chilli con carne och johanna at enchiladas.

Dag tre (Fredag) spenderades mestadels ute pa stan. Johanna skulle salja sin gitarr och hamta nagot pa jobbet sa vi hangde pa och blev bjudna pa varm choklad, frescato och caramel shortbread (lokal delikatess 3) pa Costa. Vi handlade aven middag pa tesco, som jag och lena skulle bjuda pa till kvallen. Det blev ortmarinerad kyckling med potatisklyftor och tva kalla saser.

Dag fyra (lordag) hann vi med en promenad i solskenet tillsammans med Ellen innan taget gick hem klockan 14.00. Vi skulle byta tag i york denna gangen och vi hade bara atta minuter pa oss att hitta vart vi skulle ga. Vi var lite stressade dar ett tag, men vi klarade oss!

Har kommer lite bilder som bevisare tidigare namnda aktiviteter.







No comments: